torstai 17. maaliskuuta 2016

Suuri käsityökirjahaaste

Abstrakti-blogin tttintti aloitti käsityökirjahaasteen, jonka ideana on kerätä yhteen kaikki hyllyihin kertyneet käsityökirjat, kuvata ja esitellä ne ja määräaikaan mennessä tehdä jokaisesta kirjasta jokin työ. Aikarajaksi on määritelty 5.9.2016, eli aikaa on puolisen vuotta.

En ole mikään kova kirjahamsteri, mutta haaste tuntuu silti tarpeelliselta, sillä kuudesta neulekirjasta neljä on täysin korkkaamattomia. En ole siis tehnyt niistä vielä yhtikäs mitään, vaikka kirjat ovat hyllyssä lepäilleet jo parisen vuotta tai ylikin. Malleja olen toki katsellut ja ihaillut senkin edestä ja aikomus on ollut tehdä, mutta jotenkin se on jäänyt.


Kirjat ovat tässä:
1. Eva Trotzig - Lämpöisiä lapasia ja suloisia sukkia
2. Virve Avik - Sukkakirja, 60 virolaista kirjoneulesukkamallia
3. Tiina Kaarela - Puikkomaisterin sukkakirja
4. Susan Anderson-Freed - Uudet pohjoismaiset kirjoneuleet
5. Stephanie Van Der Linden - Op-Art Socks
6. Pia Ketola, Eija Bukowski, Leena Kokko, Anne Bäcklund, Sari Suuronen - Sukupolvien silmukat

Nostanpa vielä panoksia omalta osaltani niin, että jos puolen vuoden aikana käy niin, etten saa jostain näistä kirjoista edelleenkään tehtyä mitään, niin lupaan arpoa sen kirjan lukijoiden kesken! (Poislukien Puikkomaisterin sukkakirjan ja Sukupolvien silmukat, joista olen jo aiemmin tehnyt jotain.)

8 kommenttia:

 1. Ai kun hyvä haaste! Pitäisköhän ruveta... mutta ottaisin kyllä aikaa vuoden loppuun asti, sen verran monta käsityökirjaa löytyy. Ja sit vois ehkä tosiaan harkita sellaisista kirjoista eroon hankkiutumista joista ei ikinä tee mitään (ainakin jos ne on ohjekirjoja).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukaan vaan! :) Onhan kirjat mukavia katseltaviakin, mutta nämä olen kyllä kaikki ostanut sillä ajatuksella että teen niistä jotain ja siksi harmittaa kun ei ole tullut tehtyä. Toivottavasti nyt saan ryhdistäydyttyä.

   Poista
 2. Kiva kun lähdit tähän mukaan! :) Aikarajaa saa tosiaan muuttaa itselle sopivaksi, joten jos puoli vuotta on liian lyhyt/pitkä aika, niin sen voi vapaasti muuttaa :) Jään seurailemaan, miten haasteen kanssa käy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun aloitit tämän haasteen! :) Puoli vuotta on mulle varmasti ihan passeli aika tähän, kun kirjoja ei ole kuitenkaan kovin montaa.

   Poista
 3. Tässä olisi kyllä tavoitetta ja vielä jos päättäisi että kaikki neulotaan varastolangoista - se tekisi terää ainakin täällä. Mutta tuskimpa malttaisin pitäytyä kummassakaan :) Onnea sulle haasteeseen, jään seuramaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! En aio sentään yrittää pitäytyä varastolangoissa, vaikka voisin ainakin katsastaa omat varastot aina ensin. :)

   Poista
 4. Tuo voisi olla kyllä itselläkin aiheellista tehdä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä nimenomaan aiheellinen haaste. Mikä siinä aina viehättääkin suunnitella niin monia kässä-juttuja, vaikka aikaa on vain rajallisesti ja sen yleensä muissa asioissa hahmottaa?

   Poista